Seminar za članove dramskih sekcija

Hvaljen Isus i Marija!
Prošlog vikenda (24. – 26. veljače) je u kući Domus Pacis u Međugorju održan seminar za članove dramskih sekcija Frame Hercegovina. Iz naše Frame su na seminaru sudjelovali Anđela Soldo i Jakov Kraljević. Na seminaru je ukupno sudjelovalo 40 framaša iz područnih Frama, a cijeli program je bio proveden pod vodstvom duhovnog asistenta fra Joze Hrkaća, članova područnog vijeća i naravno gosta predavača, našeg bivšeg voditelja dramske sekcije Marka Topića.
Cijeli program započeli smo u petak u 16 sati, kada smo svi bili raspodijeljeni u sobe i upoznali se s drugim framašima. Malo kasnije u 17 sati smo svi zajedno prisustvovali molitvi krunice, svetoj misi i napokon procesiji klanjanja u crkvi sv. Jakova. Nakon toga smo svi zajedno večerali i uputili se u kapelicu za uvodni pozdrav i upoznavanje koje smo proveli kroz igru sa papirićima. Ubrzo je stigao i naš predavač Marko te nakon predstavljanja zabavio nas je sa zanimljivim igrama koje su nas povezale i opustile za zajednički rad. U 22:45 smo svi zajedno izmolili večernju molitvu i time završili tu večer.
Sljedeće jutro smo nakon molitve u kapelici okrepljujućeg doručka nastavili s programom u 9 sati. Malo smo se rastegnuli i uvježbali za ostatak dana te odigrali još par igara, nakon čega smo umorni i gladni otišli na ručak. U 15 sati smo nastavili s novom radionicom i igrama, nakon čega smo zajedno razgovarali o današnjim problemima interneta i društvenih mreža. Za kraj bili smo raspoređeni u grupe i dobili smo zadatak da sljedeće jutro zajedno predstavimo vlastite kratke skečeve u obliku parodijskih reklama. Dan smo uz to obilježili prisustvovanjem na molitvi krunice i svetoj misi u crkvi. Nakon odmora i večere, dan smo završili gledanjem filma „Raj postoji“ i nakon toga izmolili večernju molitvu u kapelici te otišli na spavanje.
Nedjeljno jutro zadnjeg dana programa započeli smo sa molitvom u kapelici i doručkom, nakon čega smo počeli spremili svoje stvari i sobe. U hodniku u 8:30 sve grupe su izvele svoje skečeve te smo svi zajedno uživali i nasmijali se na reklame, koje su varirale od čarobnih češljeva pa do čudotvornih krunica. Malo kasnije smo svi zajedno sudjelovali u plenumu u blagovaonici, gdje smo iskazali svoja mišljenja o programu i zahvalili se organizatorima i predavaču i pomalo tužni zbog kraja druženja se uputili na svetu misu u kapelici koju je predvodio fra Jozo. Seminar smo zaključili zajedničkim slikanjem i ručkom u 12 sati, nakon čega smo se svi uputili kućama duhovno i dramski ispunjeni novim iskustvima i poznanstvima.