Seminar za OFS i Framu

“Najveći među vama neka vam bude poslužitelj.” (Mt 20, 26)

Hvaljen Isus i Marija!

Za vikend, 9. – 11. rujna 2022. u Bijelom Polju, održan je seminar za OFS i Framu. Naše bratstvo predstavljale su trećarica Božica Lončar te framašica Lana Putica.

Dolaskom u Duhovni centar kod časnih sestara imali smo priliku upoznati se s ostalim predstavnicima bratstava, nakon čega je uslijedila večera te cijelonoćno klanjanje.

Subotu smo započeli molitvom i doručkom, a zatim smo imali predavanje fra Stanka Ćosića. U svome predavanju fra Stanko nam je posebno istakao tri riječi: LJUBAV, PONIZNOST I ZALJUBLJENOST.

“Tko više ljubi, bolje prepoznaje!”

Nakon predavanja podijelili smo se u grupe te zajedno obrađivali temu svetog Franje. Osvrt svake grupe iznijeli smo pred kraj dana, na plenumu, kada smo iznosili osvrt na suradnju OFS-a i Frame u svome bratstvu. Dan su nam, također, upotpunile razne radionice, zajednička molitva, svjedočanstvo…

Vrhunac seminara bila je subotnja zabavna večer kada je cijelim Duhovnim centrom odjekivao smijeh. Kroz igre, na licima trećara i framaša mogla se uočiti prava Franjina radost. Nakon zabavne večeri, uslijedio je noćni mir, ali framaši kao framaši to su vrijeme proveli družeći se.

Seminar smo završili sv. Misom te kratkim svjedočanstvom bračnog para, Kristine i Josipa, koji su nam naglasili da uvijek svjedočimo životom… Iz evanđelja u život, iz života u evanđelje. Zatim, uz suze radosnice, uputili smo se svojim kućama prepuni dojmova i novih iskustava.

Hvala dragom Bogu na nezaboravnom seminaru!

Bog vas blagoslovio! ♡