“Pođi za mnom!” On sve ostavi, usta i pođe za Njim. (Lk 5,28)

Hvaljen Isus i Marija!

U subotu, 20. veljače održan je jednodnevni seminar za prvoobećanike u Kući mira (Domus Pacis) u Međugorju. Seminar je organiziralo područno vijeće Frame Hercegovina, a iz naše Frame išli su: Ivana Stela Ljubić, Klara Galić i Ante Bubalo.

Seminar je započeo u jutarnjim satima svetom misom koju je predvodio područni duhovni asistent, fra Marin Karačić. Zatim je uslijedio ručak i kratko upoznavanje. Fra Marin nam je održao predavanje pod nazivom “Sveti Franjo – životni suputnik” u kojem je govorio o važnosti davanja obećanja te nam je protumačio riječi koje smo izgovorili prilikom naših prvih obećanja. Nakon predavanja uslijedila je “pustinja”, novo i zanimljivo iskustvo za nas. Fra Marin nam je podijelio papiriće s tekstovima i pitanjima za osobno razmatranje, povukli smo se u tišinu i razmišljali. To nam je pomoglo da shvatimo važnost svakodnevne molitve i razgovora s Bogom. Nakon kratke pauze fra Stanko Ćosić nam je održao drugo predavanje, a tema je bila “Euharistija kao temelj franjevačkog života”. Objasnio nam je sve što nas je zanimalo u vezi euharistijskog slavlja. Budući da nas je vrijeme poslužilo, uspjeli smo otići na Podbrdo i izdvojiti vrijeme za osobnu molitvu, ali i za ljude oko sebe. Povratak u Kuću mira, iako ispunjen, bio je pomalo tužan jer nas je podsjetio da je uskoro vrijeme da se oprostimo jedni od drugih. Nakon večere završili smo seminar zahvalni vijeću na ovom iskustvu.

Vratili smo se kući bogatiji za još jedno predivno iskustvo i zahvalni na novim prijateljstvima i divno provedenom danu.

Mir i dobro!