Skupština Frame Hercegovina

Hvaljen Isus i Marija, dragi naši čitatelji!
Od 8. do 10. travnja 2022. godine, u Kući Mira u Međugorju održana je područna redovna skupština Frame Hercegovina. Na skupštini su sudjelovali predsjednici i delegati iz 19 mjesnih bratstava te područno vijeće zajedno s duhovnim asistentom fra Marinom Karačićem i bratskim animatorom Kristijanom Primorcem.
Iz naše Frame na skupštini su sudjelovale Anđela Ćavar i Marija Bubalo.

Cijeli program započeli smo u petak međusobnim upoznavanjem, nakon kojega su uslijedila izvješća mjesnih predsjednika. Baš kroz to smo mogli više upoznati rad Frame Hercegovina kao cjeline, te smo uistinu shvatili važnost našeg zajedništva.
S izvješćima smo nastavili i u subotu ujutro, a nakon toga smo imali predavanje povjerenice za Framu u Nacionalnom vijeću OFS-a, Josipe Vukoja. Ona nam je svojim svjedočanstvom o franjevaštvu približila prelazak iz Frame u OFS. Nakon predavanja uslijedile su krunica i sveta misa. Povratkom u Kuću Mira imali smo večeru i malo opušteniji dio cijelog programa skupštine.
Nedjeljno jutro započeli smo molitvom, nakon koje su uslijedile rasprava i donošenje smjernica za rad Frame u skoroj budućnosti. Na kraju rasprave izglasana su i četiri delegata za Nacionalnu skupštinu koja će se održati u Rami.
Službeni dio skupštine zaključili smo svetom misom u župnoj crkvi. Nakon ručka, uslijedilo je snimanje za dokumentarac koji se priprema povodom proslave u svibnju.
Na kraju možemo samo zahvaliti Bogu što smo imali mogućnost tri dana biti zajedno s predstavnicima Frama koje djeluju diljem Hercegovine, te tako još više zbližiti naša bratstva.