Svjedočanstvo klarise Brigite

Hvaljen Isus i Marija, dragi čitatelji!
Nakon ovog umornog i veselog tjedna konačno je došao red i na “naš petak”.
Ovoga petka smo imali nešto u malo drugačijem stilu. Na početku sastanka svi smo se zajedno pomolili te nam je predsjednica pročitala obavijesti. Kao što već i sami znate, tema ovoga mjeseca je sv. Klara. Naime, imali smo priliku slušati i gledati svjedočanstvo od jedne predivne klarise Brigite. Ovo nam je bila idealna prilika za shvatiti i spoznati radost i čistoću koju je tada živjela sv. Klara. Brigita je pričala o svom životnom putu, kako je nju Bog pozivao, ali je ona stalno odbijala taj poziv, jer kao i većina nije mogla stvarno prihvatiti da je to za nju. Nakon što je prošlo par godina, većina njezinih vršnjaka je već upisala faks ili otišla u samostan. Ljudi oko nje su znali da je pravi odabir za nju bio jedino onaj Božji koji ju je stalno vukao. Ona to nije shvaćala sve do jednoga dana kada je osjetila ogromnu iskrenu ljubav od Boga, tada je izgovorila: “Bože, neka bude volja Tvoja!”
I stvarno od tada je sve prestalo, njene brige, razmišljanja o budućnosti, sve je samo ostavila iza sebe poput Klare koja je napustila svoj dom i postala biljčica sv. Franje. Prepustila se Gospodinu, prepustila se onoj ispunjenosti, zapravo prepustila se onoj pravoj i vječnoj ljubavi.
Svi smo mogli izvući pouku iz ovoga svjedočanstva i vjerujem da su svi otišli uistinu ispunjeni i zahvalni Gospodinu na onome što su vidjeli.
Do sljedećeg puta neka vas prati zagovor Blažene Djevice Marije i serafskoga oca sv. Franje.
Amen.
🌼♥️