Tko je Duh Sveti?

“Vi ostanite u gradu dok se ne obučete u Silu odozgo!”(Lk 24,29)

Hvaljen Isus i Marija, dragi framaši, dragi čitatelji!

Kao što ste već mogli čuti i ove korizme organiziramo tribine Usridu. Već su nam postale tradicija. U srijedu, 10. ožujka, u Samostanskoj dvorani na našem Brijegu održala se druga ovogodišnja tribina. Gost predavač ovog puta bio je naš domaći fratar – fra Dario Galić, a tema na koju je govorio glasila je: “Tko je Duh Sveti?”


Okupili smo se u 19h te tribinu započeli pjesmom i molitvom, a potom krenuli na temu.
Fra Dario nam je govorio o Duhu Svetom, kako on nije neka energija ili sila nego OSOBA te o njegovom djelovanju u našem svakodnevnom životu. Duh Sveti, odnosno Duh Božji prisutan je u našem životu samo ako mu mi dopustimo da bude tu. Ako odbijamo Božju milost, ako živimo u teškom grijehu i ne ljubimo Boga mi onda žalostimo Duha Svetoga i on se povlači iz našega života.
Isus nam je obećao poslati Duha Branitelja, onoga koji skida terete i bremena koje nam ovaj svijet stavlja na leđa. Duh Božji jedini odmara, tješi i vodi naš život. Kroz svakodnevnu molitvu krunice, čitanje Svetog Pisma, Euharistiju mi otvaramo put Duhu Svetom.

Pri kraju predavanja fra Dario nam je odgovorio na neka od pitanja koja smo postavljali te smo tribinu priveli kraju.

Sigurno je svima bila na korist, a Gospodinu na slavu.

Iduća tribina koju organiziramo bit će 24. ožujka. Pozivamo vas da dođete i da ponovno slavimo Gospodina kroz predavanje, molitvu, pjesmu i zajedništvo.

Mir i dobro!