TOMBOLA

Mudre izreke 11:25: “Duša koja velikodušno daje, uživat će blagostanje; tko obilno napaja druge, i sam će biti obilno napojen.”

Hvaljen Isus i Marija

Kao i dosadašnjih godina, i ove godine naša Frama organizirala je humanitarnu akciju pod nazivom “Uskrsna tombola.” Uskrsna tombola se održava na uskrsno jutro, no zbog ovogodišnje situacije pandemije korona virusa nismo bili u mogućnosti održati akciju na Uskrs. Novi datum naše akcije bio 26. srpnja 2020. godine.

U akciji je sudjelovalo 60 članova našeg bratstva. Pripreme su počele još prije Korizme, a prvi službeni sastanak bio je 30. siječnja. Skupili smo svu potrebnu radost i suosjećanje prema siromašnima, poput našeg serafskog oca sv. Franje, te bez muke obilazili poslovnice, skupljali stvari i okupljali se na Brigu. Nakon svih skupljenih stvari slijedilo je pakiranje tombola. Spakirali smo 556 tombola, a vrijednosti su se kretale od 2,5 KM do 150 KM.
Prikupljenim novcem pomoći ćemo siromašnim obiteljima u našoj župi.

Želimo se također iz srca zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli da ovu akciju provedemo u djelo. Zahvaljujemo Bogu što nam je dao mogućnost da preko najmanjih osjetimo ljubav Najvećeg.

Djela apostolska 20:35: “Više usrećuje davati nego primati.”