Važnost svećenika u životu mladog čovjeka

Hvaljen Isus i Marija !

I ovaj radni tjedan završili smo sastankom na Brigu, ovaj put malo ranije nego inače. Na početku sastanka predsjednica Iva pročitala nam je obavijesti, a nakon toga riječ je preuzeo gost predavač. Ovaj put gost predavač bio je bivši framaš i predsjednik naše Frame fra Marko Galić.

 

Tema predavanja bila je ” Važnost svećenika u životu mladog čovjeka. ” Fra Marko nam je rekao koliko je važno imati neku stariju osobu uz sebe koja će nam biti životni primjer. Nama mladima potreban je uzor, učitelj, osoba koja će nas pratiti kroz mladost ponajviše zato što je mlad čovjek još uvijek nezreo i nema formirano mišljenje. Također je istaknuo da je jako bitno da u životu biramo s kim ćemo se družiti jer u većini slučajeva naša okolina izgrađuje nas kao osobe. Hvala Bogu mi smo blagoslovljeni jer u Frami imamo kvalitetne uzore i učitelje života.
Fra Marko je predavanje završio rečenicom iz romana koji je spomenuo na početku, a rečenica glasi ovako “Dragi prijatelji, ne bojte se života, kako je lijep život kada učiniš nešto dobro i pravedno. ”
Predavanje je bilo jako lijepo i naučili smo što šta korisno. Nakon predavanja uslijedilo je uručenje nagrada pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja naše Frame. Pobjednici su preuzeli nagrade, a sastanak smo kao i uvijek završili molitvom i pjesmom. I još jednom veliko hvala fra Marku na ovom predivnom predavanju.

 

PROZA

1. Lucija Barać – Ne kako ja hoću, nego kako ti hoćeš
2. Luka Rezo – Teorija i (ili) praksa
3. Antonela Karačić -Čovječe, dragocjen si

POEZIJA

1. Andrijana Marold – Autorovo stanište
2.Ivan Lasić – Posjet
3.Anđela Ćavar – Vitez Framaša

FOTOGRAFIJA

1.Andrej Grbešić
2.Lucija Lasić
3.Klara Ivanković

SLIKA

1. Magdalena Karačić
2.Marija Perković
3.Marija Karačić

MEME

1. Ivan Kovačić
2. Klara Topić
3. Luka Rezo

ANEGDOTA

1. I 2. Tina Ljubić i Anđela Ćavar

 

Mir i dobro !