Zabavni neslužbeni sastanak

Hvaljen Isus i Marija !

U srijedu smo na našem Brigu održali još jedan zabavni sastanak,koji je ujedno bio i posljednji neslužbeni sastanak ove godine. Sastanak smo kao i uvijek započeli molitvom, nakon molitve započeo je zabavni dio sastanka. Prvo smo framaše podijelili u dvije grupe, jedna grupa zvala se “Komarci,” a druga grupa “Framaške boje.”

Prva igra bila je zabavni kviz “6 na 6” gdje su framaši odgovarali na pitanja o životu svetog Franje i neka općenita pitanja, pobjedu u kvizu odnijela je ekipa “Komarci” i tako osvojila svoj prvi bod. Sljedeća igra bila je poligon, u kojem su sudjelovala po tri člana iz svakog tima. Poligon se sastojao od 5 prepreka. Ekipa koja prije skupi sve tri zastavice koje su se nalazile na kraju poligona osvaja bod. Poligon smo igrali čak dva puta, tako da je iz svake ekipe igralo po 6 članova, prvi bod na poligonu odnijela je ekipa “Framaške boje,” dok je u drugoj rundi bod pripao ekipi “Komarci.” Sljedeća igra bila je alias s riječima koji se tiču Briga i frame. Iz svake ekipe jedan član objašnjava je riječi s kartica i ekipa koja pogodi više riječi u zadanom roku je pobijednik, u ovom slučaju bila je to ekipa “Framaške boje.” Završetkom ove igre, ekipe su bile izjednačene, što znači da je posljednja, a po nama i najuzbudljivija igra bila odlučujuća. Posljednja igra bila je “Lopovi i policajci,” kako bi igra bila još zanimljivija, napravili smo male promjene, ekipu Komarci, kao i ekipu Framaške boje podjelili smo na dva djela, tako da smo dobili 4 manje grupe, dvije grupe lopova i dvije grupe policajaca. Obje grupe nacrtale su svoju kartu i imali su 3 minute da se sakriju, po putu su ostavljali tragove. “Komarci” ostavljali su papiriće plave boje, a “Framaške boje” papiriće zelene boje. Ekipa “Komarci” prva je našla svoje lopove i tako donijela još jedan, ujedno i posljednji bod svojoj ekipi. Tom igrom dobili smo i konačnog pobjednika, ekipu Komarce, koji su na kraju kao nagradu dobili punu vreću slatkiša koju su odmah podijelili i sa ostalim framašima.

Sastanak smo završili molitvom, a nakon toga premjestili smo se u framsku prostoriju, gdje smo pravili palačinke, nakon što smo se najeli, druženje smo dalje nastavili na Bakamuši, gdje su mlađi glasnici igrali razne igre, dok su oni malo stariji večer završili razgovorom.

Bog Vas blagoslovio!