Životne (ne)prilike

Hvaljen Isus i Marija, dragi čitatelji!

Koncem ovoga tjedna, umorni, iscrpljeni, ali ipak nasmijani i sa Franjinom radošću, dolazimo na naš Brig.
Ovoga puta bio je to, svima nam drag, grupni sastanak. Kada smo se svi podijelili u grupe, započeo je naš sastanak. Tema ovog sastanka bila je Životne (ne)prilike. Tema o kojoj bi se moglo itekako pričati. Tako smo i mi započeli sastanak s našom pričom. Animatori su nas opet podijelili u grupe i dali nam par riječi, po kojima mi moramo smisliti sami svoju priču. Bilo je tu i smijeha, ali i ozbiljnih priča.

Drugi dio sastanka započeli smo pričom o Višnji i Jagodi . One su bile nestvarne osobe, u kojima smo se mogli pronaći, ili ipak ne. Višnja je bila popularna cura, u današnjem svijetu, zadovoljavala je sve uvjete, no često je iskorištavala svoje prijatelje, stoga, imala ih je puno ali nijednog pravog. Ipak, Višnja koliko god se trudila, kada bi došla kući čekali bi je mnogi obiteljski problemi. Druga osoba, Jagoda bila je predmet ismijavanja i maltretiranja, također i od strane Višnje. Sve je to trpila i sakrivala. Nakon srednje škole Višnja studira na privatnom i skupom fakultetu, a Jagoda pauzira 3 godine i zarađuje sama za svoj fakultet. Na kraju ove priče Višnja se napokon odvaja od svojih roditelja, osamostaljuje se. Višnja se zapošljava, a njen šef je, pogađate li… Jagoda.
Na kraju, sve dođe na svoje. Koliko god bio težak taj put i križ, kada shvatimo da je to vodilja za nešto puno bolje, lakše je. Ako ne ovdje, onda gore.

Mir i dobro Vam želimo!